Belgisch bedrijf verkoopt digitale bladmuziek online

Het Antwerpse bedrijf neoScores heeft in Parijs Gustaf voorgesteld. Gustaf is een onlinewinkel waar muzikanten digitale bladmuziek kunnen kopen. "Met Gustaf is het gedaan met het sjouwen met muziekpartituren of als er al niet gezeuld moet worden, de partituren thuis te vergeten of te verliezen", klinkt het.

Gustaf is een product van neoScores, een Antwerps bedrijf dat in juli 2013 werd opgericht door drie masters in de muziek. Het bedrijf trok kapitaal aan door investeringen van de Belgische fondsen Theodorus III, PMV (Cultuurinvest) en SOFI.

Daarnaast kwam een aantal "business angels" over de brug, en deden duizenden crowdsurfers via Bolero hun duit in het zakje.

Met de officiële lancering van de online store en app introduceerde neoScores de nieuwe merknaam Gustaf, een verwijzing naar de beroemde componist Gustav Mahler.

In de online winkel staat momenteel een muziekcollectie van bijna 200.000 partituren van verschillende grote uitgevers van bladmuziek. Het aanbod varieert van Bach tot Beyonce en covert nu al 60 procent van de partiturenmarkt. CEO Bart Van der Roost is echter ambitieus: op termijn wil hij naar "de volle 100 procent" gaan.

Wie partituren gekocht heeft, kan die bewaren in de bijhorende cloudbased app, er aantekeningen in maken en ze delen met medemuzikanten. Kopen is "veilig en legaal", benadrukt neoScores. De digitale partituren passen zich automatisch aan het scherm van de smartphone, tablet of computer aan en werken met alle besturingssystemen (Android, iOS,...) De app werkt zowel online als offline.

Meest gelezen