Spaanse man haalt kaap van 107 op dieet van 4 flessen wijn per dag

In Spanje is Antonio Docampo García op de gezegende leeftijd van 107 overleden. Volgens zijn zonen dronk de man tot zijn dood elke dag vier flessen van zijn zelfgemaakte rode wijn.

Overdaad schaadt, maar Docampo García kon blijkbaar tegen een stootje. De man van 107 uit Vigo in de Spaanse regio Galicië is vorige week overleden, maar kapte nog elke dag vlot vier flessen rode wijn binnen. Dat vertellen zijn zonen aan de lokale krant La Voz de Galicia.

Naar verluidt dronk hij twee flessen bij de lunch en nog eens twee flessen bij zijn avondmaal. "Hij dronk bij momenten anderhalve liter in één keer op", zegt zijn zoon Miguel. "Toen we nog samenwoonden, verzetten we makkelijk tweehonderd liter wijn per maand. Nooit heeft mijn vader water gedronken."

Docampo García dronk wijn die hij zelf produceerde in zijn wijngaard in Ribadavia. Die wijn maakte hij op organische wijze zonder toevoeging van chemicaliën. "'Het grootste deel van zijn wijn verkocht hij, maar elk jaar hield hij een ruim aantal flessen voor zichzelf", vertelt zijn neef Jerónimo. "Als hij zestigduizend liter produceerde, zette hij drieduizend liter voor zichzelf aan de kant. Hij beweerde dat dit zijn geheim voor een lang leven was."

Meest gelezen