"Zeker vijf doden bij lawine in Tirol"

In de Oostenrijkse deelstaat Tirol zijn zeventien mensen bedolven onder een lawine. De reddingsdiensten waren volgens de Tiroolse politie in de vroege namiddag met man en macht naar de bedolven mensen aan het zoeken. Dat deelde het Oostenrijkse persbureau APA mee.
archiefbeeld

Officiële informatie over de gezondheidstoestand of afkomst van de skiërs is nog niet bekend. Volgens een lokale krant zouden er al zeker vijf doden zijn en volgens de eerste berichten zou het kunnen gaan om Tsjechische slachtoffers. Twee mensen zouden al levend vanonder de sneeuw zijn gehaald.

De lawine kwam naar beneden in de buurt van de piek Wattener Lizum in het populaire skigebied Axamer Lizum, in de buurt van de stad Innsbruck.

In Tirol heerste vandaag waarschuwingsfase drie op een schaal van vijf voor lawines. Aan het begin van de middag waren er al negen lawines geteld, waarbij één persoon lichtgewond raakte. De meeste mensen konden zichzelf bevrijden.