Nijntje Museum opent deuren in Utrecht

In Utrecht zijn vandaag de deuren opengegaan van het nieuwe Nijntje Museum, waar peuters en kleuters de wereld van Nijntje en haar vriendjes kunnen ontdekken. Het is geïnspireerd op de prentenboeken van illustrator Dick Bruna (°1927).

Het museum bestaat uit verschillende ruimtes die allemaal hun eigen thema hebben, van het huis van Nijntje tot de dokter en de dierentuin. De peuters en kleuters kunnen er ook taalspelletjes spelen of knutselen en tekenen. Elke zondag wordt er voorgelezen. Het museum moet zo "een educatieve ontdekkingstocht" worden.

Na een grondige verbouwing is het Dick Bruna Huis heropend als het Nijntje Museum. Op de gevel van het gebouw is de komende maanden een projectiekunstwerk te zien.

Het Nijntje Museum is naar eigen zeggen het enige museum in Nederland dat zich richt op de allerjongste groep museumbezoekers. De uitlegborden zijn niet alleen in het Nederlands en het Engels, maar ook in het Japans. Nijntje is erg populair in het land en er komen veel Japanse toeristen naar Utrecht.