Klas leert gebarentaal voor doof vriendje

Niemand kende ook maar iets van gebarentaal, toen Zejd Coralic zich in het begin van het schooljaar aanbood aan een basisschool in Sarajevo, Bosnië. De dove jongen mocht dan wel aanvaard zijn, hoe dit aanpakken was een probleem waar nauwelijks over nagedacht was. Een van de leraressen startte eerst alleen, met de hulp van Zejd, om gebarentaal te leren. Totdat een moeder opmerkte dat het misschien nuttig zou zijn om de hele klas hierbij te betrekken. Nu, ruim 3 maanden later, hebben de leerlingen al heel wat basisgebaren onder de knie, waardoor ze met Zejd kunnen communiceren.

"Hij komt nu graag naar school. Hij is gelukkig en gemotiveerd", aldus zijn moeder aan persbureau AP, "Terwijl hij aanvankelijk weinig motivatie toonde om bijvoorbeeld met mij zijn gebarentaal te delen."

De vriendjes vinden het, aldus AP, alvast leuk om gebarentaal te leren.

Meest gelezen