Nieuwe aanpak reacties op deredactie.be

Binnenkort zullen bezoekers van deredactie.be niet meer kunnen reageren op bijdragen in de rubrieken Opinie en Analyse. Het publiek dat van deze mogelijkheid gebruikmaakte, was de voorbije jaren fel geslonken. De website zal deze vorm van reageren daarom vanaf 15 februari niet meer aanbieden.

Om een echt inhoudelijk debat te garanderen, werden de reacties van lezers tot nog toe grondig gemodereerd. Maar de voorbije jaren maakten steeds minder mensen gebruik van deze manier om te reageren.

"We stellen vast dat het debat zich steeds meer op andere platformen afspeelt, en dan vooral op sociale­media­platformen", zegt de hoofdredacteur van VRT Nieuws Online Emmanuel Rottey. “Tegelijk werd het steeds moeilijker om tot een debat te komen dat ook echt een inhoudelijke meerwaarde bood.”

Deredactie.be zal wel nog regelmatig een discussieforum aanbieden rond actuele thema’s, maar de mogelijkheid om op elke opinie- en analysebijdrage te reageren, zal midden februari verdwijnen.

"We moeten ons aanpassen aan een technologische en maatschappelijke evolutie, en we zoeken momenteel naar nieuwe, kwaliteitsvolle, manieren om het publiek te betrekken, want dat blijven we belangrijk vinden", aldus nog Rottey.

Meest gelezen