YouTube gaat eigen producties aanbieden

YouTube wil net zoals Netflix en HBO meer gebruikers bereiken met eigen series die inbegrepen zijn in de betalende streamingdienst. Mensen die geabonneerd zijn op de dienst YouTube Red kunnen vandaag al vier eigen producties van het dochterbedrijf van Alphabet bekijken.

YouTube Red is te vergelijken met de populaire streamingdiensten Netflix of HBO. Netflix kreeg veel bekendheid met eigen producties als "House of cards" en "Orange is the new black". De streamingzenders van HBO gooien hoge ogen met onder meer "Game of thrones".

YouTube Red wil op dezelfde manier een groter marktaandeel verwerven. De streamingdienst tegen betaling gaat ook eigen producties aanbieden.

De gebruikers kunnen nu al kijken naar een documentaire over komiek Lilly Singh: "A trip to unicorn island". Daarnaast is er ook de serie "Scar PewDiePie".

YouTube is volgens The Wall Street Journal ook bezig om films en series van andere zenders aan te kopen om die dan aan te bieden tegen betaling via YouTube Red.

Meest gelezen