New York zet zich schrap voor extreme koude

De burgemeester van New York, Bill de Blasio, waarschuwt voor een extreme koudegolf, waardoor de gevoelstemperatuur dit weekend kan zakken tot -30 graden Celsius. Voorspeld wordt dat de temperatuur donderdagavond (plaatselijke tijd) zal beginnen te zakken door de koude wind.

In de nacht van zaterdag op zondag zal ze haar laagste punt bereiken, met gevoelstemperaturen van -18 tot -30 graden. De burgemeester heeft de inwoners van zijn stad dan ook aangeraden om zo weinig mogelijk buiten te komen en zich warm te kleden als ze toch naar buiten moeten. De Blasio waarschuwde dat de extreme koude zeer gevaarlijk kan zijn, voornamelijk voor kinderen en oudere mensen.

De stad New York heeft alarmcode "blauw" afgekondigd. Als gevolg daarvan zetten de autoriteiten extra middelen in zodat daklozen de nacht niet buiten hoeven door te brengen.