Damascus veroordeelt Turkse bombardementen en eist reactie van VN

De Syrische regering heeft zondag de de Turkse bombardementen in het noorden van Syrië veroordeeld. Die artillerie-aanvallen waren gericht tegen de Koerden en het Syrische regime. Damascus roept de VN op tot een reactie, zo delen de staatsmedia mee.

"Het ministerie van Buitenlandse Zaken veroordeelt de misdaden en herhaalde aanvallen van Turkije tegen het Syrische volk en tegen de territoriale integriteit van Syrië", zo meldt het officiële persbureau Sana.

De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties moet nu "een einde maken aan de misdaden van het Turkse regime", klinkt het voorts.

Eerder hadden ook de Verenigde Staten er bij Ankara op aangedrongen om de aanvallen op de Koerdische milities in het noorden van Syrië te stoppen.

VS in lastig parket

De Verenigde Staten bevinden zich in dit verhaal in een lastig parket: ze zijn via de NAVO en internationale coalitie tegen IS verbonden aan Turkije, maar steunen ook de Koerden in hun strijd tegen de jihadisten in het noorden van Syrië. Dat leidde vorige week tot woede bij bij de Turkse president Recep Tayyip Erdogan, die de VS ervan beschuldigt een "bloedbad" te hebben aangericht door samen te werken met de Koerden.

Meest gelezen