Moeder bekent moord op achtjarig zoontje in Schaarbeek

In de Brusselse gemeente Schaarbeek is vanmorgen een kinderlijkje gevonden op straat. Het slachtoffer is een jongetje van acht jaar oud. Zijn moeder heeft bekend dat zij haar zoon heeft omgebracht en begraven. De vrouw heeft al jaren psychische problemen. De vader is een geradicaliseerd bekeerling en is een tijd geleden naar Syrië vertrokken.

Het lijk werd vanmorgen aangetroffen in een perkje nabij een spoorweg. Politie en gerecht kwamen ter plaatse en schermden de plaats waar het lichaam werd gevonden af. Het jongetje werd in de nacht van vrijdag op zaterdag omgebracht door zijn moeder.

Het slachtoffertje komt uit een gemengd gezin met heel wat problemen. Een tweede zoon, de oudste, is ongedeerd. De vader van het gezin is enkele jaren geleden geradicaliseerd en vertrokken naar Syrië om er te gaan vechten. De moeder stond bekend als een vrouw met psychische problemen. Ze werd al verschillende keren geïnterneerd, meldt de RTBF.

Ongeruste familieleden belden vrijdagnamiddag de politie op. Agenten gingen een kijkje nemen, maar toen leek er niets aan de hand. Kennelijk heeft de vrouw de uren daarop een psychische crisis gehad en heeft ze haar zoontje gedood en daarna begraven in het perkje. Toen buren gisteren het jongste zoontje niet meer opmerkten, verwittigden ze opnieuw de politie.

Afgelopen nacht is de moeder tot bekentenissen overgegaan. Volgens de politie is de vrouw verward. Vanmorgen vroeg vonden speurders dan het lijkje. "We moeten nu onderzoeken of het drama had vermeden kunnen worden", aldus het parket.

Meest gelezen