Smet stelt herinrichting van Woluwelaan voor

Brussels minister van Mobiliteit en Openbare Werken Pascal Smet (SP.A) heeft op een persconferentie de verlenging van tramlijn 94 en de herinrichting van de Woluwelaan voorgesteld.

De werken voor de verlenging van tramlijn 94 starten op maandag 22 februari. Vanaf de Tervurenlaan wordt tramlijn 94 via de Woluwelaan doorgetrokken tot aan een nieuwe multimodale eindterminus aan Roodebeek. Er wordt in totaal vier kilometer aan nieuwe tramsporen aangelegd. Het budget ligt op 21,5 miljoen euro, waarvan 10,5 miljoen door Brussel Mobiliteit en 11 miljoen door de MIVB betaald wordt. De werken moeten twee jaar duren en de aannemer werkt via een bonusmalussysteem.

De verlenging van de tramlijn leidt ook een nieuwe inrichting en opwaardering van de Woluwelaan in. Er komt een stadsboulevard die ruimte zal bieden aan verschillende vervoersmodi. De twee autorijstroken worden aan weerszijden behouden, net zoals de aparte rijstrook aan de kant van het centrum. De fietsers krijgen een nieuw fietspad in twee richtingen en er is ook de aanleg van een bufferzone met brede voetpaden voor voetgangers. Daarnaast wil minister Smet er ook voor zorgen dat het landschap van de Woluwevallei versterkt wordt en daarom zullen er verschillende nieuwe bomen worden aangeplant.

Op termijn moet de tramlijn nogmaals worden uitgebreid tot aan de Marcel Thirylaan, maar die plannen wachten nog op een definitieve beslissing van het Brussels Gewest en worden pas verwacht rond 2025.

Meest gelezen