VN: "50 doden bij raketaanvallen op scholen en ziekenhuizen in Syrië"

Raketaanvallen op "minstens" vijf medische instellingen en scholen in Aleppo en Idlib (in het noorden van Syrië) hebben bijna vijftig doden onder de burgerbevolking veroorzaakt, onder wie ook kinderen. Dat hebben de Verenigde Naties bekendgemaakt. Er zijn ook "talrijke" gewonden.

Volens adjunct-woorvoerder Farhan Haq van de volkerenorganisatie beschouwt secretaris-generaal Ban Ki-moon deze aanvallen als "flagrante inbreuken op het internationaal recht".

De Syrische ambassadeur in Moskou heeft de door de VS geleide coalitie verantwoordelijk gesteld voor het bombardement op een door Artsen zonder Grenzen geschraagd ziekenhuis in Syrië. Syrische activisten wijzen dan weer Moskou met de vinger.

Washington trekt in verband met het bombardement op het bewuste ziekenhuis van leer tegen "de brutaliteit van het regime van de Syrische president Bashar al-Assad, en "betwijfelt de wil en/of bekwaamheid van Rusland te helpen om hem te stoppen". 

Meest gelezen