"Ik reed 177 km/u omdat hondje overgaf op de achterbank"

Een 27-jarige vrouw die voor de rechtbank in Brugge moest verschijnen omdat ze met 177 km/u over de A10 raasde, heeft geprobeerd de rechter tot mildheid aan te porren met het excuus "dat haar hondje op de achterbank aan het overgeven was".

"Mijnheer de politierechter. Mijn puppy was net aan het overgeven op de achterbank. Ik moest zo snel mogelijk thuisgeraken", legde de vrouw uit. "Ik reken op uw mildheid, rechter. Ik heb vijf kindjes en moet ze naar school brengen. Bovendien werk ik in Antwerpen, ik heb mijn auto echt nodig."

Ze probeerde op die manier een zwaar rijverbod af te wenden, en de rechter toonde zich nog van zijn mildste kant en legde de minimumstraf op. "Knoop het goed in uw oren mevrouw. Ik wil u hier niet meer zien. Zo'n snelheid is echt not done, hoe dan ook. Ik veroordeel u tot 15 dagen rijverbod, 600 euro boete en het opnieuw afleggen van uw rijexamen. Nog een geluk dat uw kroost niet mee op de achterbank zat", aldus de politierechter in Brugge.

Meest gelezen