"Le tout nouveau testament" grijpt naast Satellite Award

De leden van de International Press Academy hebben "Son of Saul" uitgeroepen tot beste niet-Engelstalige film op de 20e editie van de Satellite Awards. "Le tout nouveau testamant" van Jaco Van Dormael was ook genomineerd voor de prijs. "Spotlight" was met vier prijzen de grote winnaar op het gala aan de vooravond van het Oscarweekend.
Image supplied by Capital Pictures

Een week voor de uitreiking van de belangrijkste Amerikaanse filmprijzen, de Academy Awards, heeft de International Press Academy in Hollywood de Satellite Awards uitgereikt.

De grote winnaar op het 20e gala van de Satellite Awards was de film "Spotlight". De film van Tom McCarthy werd uitgeroepen tot beste film van het voorbije jaar en kreeg ook de prijzen voor beste cast, beste regisseur en beste origineel scenario.

"Spotlight" is gebaseerd op waargebeurde feiten. De film vertelt het verhaal van een team onderzoeksjournalisten die op zoek gaan naar bewijzen voor een grootschalige doofpotoperatie van kindermisbruik in de katholieke kerk in Boston.

Jaco Van Dormael grijpt naast onderscheiding

De Satellite Award voor beste niet-Engelstalige film ging naar de Hongaarse Oscarfavoriet "Son of Saul". Jaco Van Dormael was ook genomineerd voor de onderscheiding met zijn film "Le tout nouveau testament", maar moest genoegen nemen met een nominatie.

De acteursprijzen gingen naar Saoirse Ronan voor haar rol in "Brooklyn" en naar Leonardo DiCaprio voor zijn rol in "The revenant".

"The walking dead" werd uitgeroepen tot beste tv-serie algemeen van het voorbije jaar. "Better call Saul" en "Silicon Valley" wonnen respectievelijk de prijzen voor beste dramaserie en beste comedyserie.

©20thCentFox/Courtesy Everett Collection