Bestuurder rijdt met terreinwagen door premetrotunnel

In Brussel is de bestuurder van een terreinwagen door een premetrotunnel gereden. De bestuurder reed de sporen op aan de halte Albert en ging door tot aan het Zuidstation. Hij is dus meerdere haltes gepasseerd. De man is meegenomen door de politie. Hij legde een positieve ademtest af.

"Enkel met een terreinwagen kan men zo'n lange afstand afleggen over de premetrosporen", zegt MIVB-woordvoerder Guy Sablon. "De bestuurder heeft zich uiteindelijk in het Zuidstation vastgereden." Sablon benadrukt dat het een wonder is dat er niemand gewond is geraakt en dat de bestuurder tijdens zijn rit geen enkele tram is tegengekomen. "Was de man verstrooid of niet, dat moet nog duidelijk worden. De politie heeft hem meegenomen."

De terreinwagen werd vannacht van de sporen verwijderd door middel van een spoorvoertuig. Gezien het gewicht van de terreinwagen was het niet eenvoudig om de auto op het platform van het spoorvoertuig te plaatsen. De hinder voor het tramverkeer viel goed mee. Er is op dat punt ook een metrolijn. Sinds vanmorgen rijden de ondergrondse trams weer normaal.

Bestuurder had gedronken

De bestuurder van de terreinwagen had gedronken. Dat heeft het Brusselse parket deze voormiddag bekendgemaakt. Nadat hij door de politie uit zijn voertuig was geholpen, legde hij een positieve ademtest af. Hij zal zo snel mogelijk worden verhoord. Zijn rijbewijs is alvast voor twee weken ingetrokken.

Video: Terreinwagen wordt uit premetrotunnel gesleept