Bommeldingen stuurden treinverkeer rond Brugge, Leuven en Mechelen in de war

De treinstations in Leuven, Mechelen en Brugge zijn vandaag een tijdlang ontruimd geweest door bommeldingen. Uiteindelijk heeft de politie na zoekacties niets gevonden.

In Leuven werd alle treinverkeer stilgelegd en werd het stationsgebouw volledig ontruimd. Het station bleef tot 13.30 uur gesloten. De politie doorzocht alles met explosievenhonden, maar er werd niets gevonden.

Ook voor Mechelen is er een bommelding binnengekomen. Daar werden de stations Mechelen en Mechelen-Nekkerspoel ontruimd. Het treinverkeer kon wel nog door, maar stopte niet in de betrokken stations.

Vanavond is er ten slotte een bommelding voor Brugge binnengekomen. Alle treinverkeer van en naar Brugge werd stilgelegd. Alle treinen werden 2,5 uur opgehouden in de omliggende stations. Het volledige station werd intussen doorzocht, maar er werd niets verdachts gevonden.