Distributie Alvo-winkels geïntegreerd in groothandelspoot Colruyt

Alvocol, de nv die aankoop, opslag en transport verzorgde voor de zelfstandige Alvo-supermarkten, is geïntegreerd in Retail Partners Colruyt Group, de groothandelspoot van Colruyt Group. Dat meldt Colruyt.

De kruidenierswaren zijn verhuisd van het Alvo-distributiecentrum in Bornem naar de site van Retail Partners Colruyt Group in Mechelen, waar ook de Spar-activiteiten geconcentreerd zijn. Door de operatie profiteren alle partijen voortaan meer van de schaalgrootte van Colruyt Group, klinkt het.

Van de 30 medewerkers van de site in Bornem verhuisde de helft mee naar Mechelen, 14 anderen vonden een nieuwe job. "Wie niet mee verhuisde hebben we begeleid om een andere job te vinden binnen de groep of erbuiten", zegt Dirk Depoorter, directeur-generaal Retail Partners Colruyt Group.

Tegelijk met de afronding van de verhuis sloten Retail Partners Colruyt Group en de Alvo-organisatie een nieuw samenwerkingscontract af. Aankoop en logistiek worden nu volledig beheerd door de groep, vanuit de site in Mechelen. Op commercieel vlak blijven de Alvo-winkels een onafhankelijke koers varen.