Egyptische schrijver cel in voor "seksueel getinte fragmenten"

De Egyptische schrijver Ahmed Naji is veroordeeld tot twee jaar cel na publicatie van fragmenten van zijn roman "The use of life" in een literair magazine. Een inwoner was naar de rechter gestapt omdat hij hartkloppingen had gekregen na het lezen van een fragment in het magazine Akhbar al-Adab.
Ahmed Naji (midden) krijgt zijn straf te horen.

Heel wat prominente Egyptische auteurs hebben verontwaardigd gereageerd op de veroordeling tot twee jaar cel voor de auteur Ahmed Naji. Ze noemen het een aanval op de vrijheid van meningsuiting.

Naji moest zich voor de rechter verantwoorden voor de publicatie van enkele fragmenten uit zijn roman "The use of life" in het literair magazine Akhbar al-Adab.

Een burger daagde Naji voor de rechter omdat hij hartkloppingen had gekregen na het lezen van een seksueel expliciete passage. Naji werd in eerste instantie vrijgesproken, maar in beroep werd hij veroordeeld tot twee jaar cel en een boete.

Ahmed Naji kan nog in beroep gaan tegen het vonnis. De schrijver van het artikel over het boek "The use of life" van Naji in Akhbar al-Adab kreeg een geldboete opgelegd.