Frieda Brepoels veroordeeld voor wegrijden na botsing tegen wagen

Politica Frieda Brepoels (N-VA) is veroordeeld voor het plegen van vluchtmisdrijf. Ze kreeg een geldboete van 1.200 euro en 15 dagen rijverbod, omdat ze in juli vorig jaar wegreed nadat ze een geparkeerde wagen in Knokke had aangereden. Voor het veroorzaken van een ongeval moet ze nog eens 120 euro betalen.

Brepoels, burgemeester van de Limburgse gemeente Bilzen, had een geparkeerde wagen aangereden in de Lippenslaan, maar reed weg. Een getuige zag alles gebeuren en verwittigde de politie.

De politica was zelf niet aanwezig in de rechtbank en liet zich vertegenwoordigen door haar advocaat. "Mijn cliënte is ondersteboven van de feiten", aldus haar advocaat. "Ze verklaart dat ze bij het verlaten van haar parkeerplaats een klap voelde. Toen ze uitstapte zag mijn cliënte dat de fietsendrager van de wagen voor haar scheef stond. Voor het overige zag ze geen schade. Daarop besloot ze door te rijden."

De advocaat van Brepoels probeerde nog het vluchtmisdrijf te ontkennen, maar ving bot bij de rechter.