Hond na 2 dagen gered uit hachelijke situatie

Twee dagen lang was hond Skye vermist, nadat hij tijdens een wandeling in het natuurgebied The Arboretum in Pennsylvania, VS, was zoekgeraakt. Het sneeuwde toen hevig en baasje Ron Holmes verloor de hond even uit het zicht, waarna hij verdween. Toen Holmes hoorde dat er in de omgeving nogal wat zinkputten aanwezig waren, concentreerde hij zich daarop tijdens zijn zoektocht. Met resultaat, al was het daarna geen sinecure om de hond uit zijn hachelijke situatie te redden.

Holmes op nieuwswebsite Centre Daily Times: "We vernamen dat er in de omgeving verschillende zinkputten zijn. Maar toen ik eentje vond in de nabijheid van waar we de hond uit het oog verloren waren, leek het water echt in zo’n put te stromen. Ik hoorde ook niets in die put. Ik vreesde dat hij verdronken was. De volgende dag ben ik toch opnieuw gaan zoeken, toen het droger was. Plots hoorde ik Skye blaffen." De hond was in de put van bijna 4,5 meter diep gevallen.

Die put was nog geen halve meter breed. De brandweer vergrootte die breedte tot zowat driekwart meter en verstevigde de omliggende grond met speciale matten. Vervolgens werd een soort harnas gemaakt, waarin de hond kon passen. Met een ladder klom een van de brandweermannen naar beneden, om hem het harnas aan te doen: "Skye werkte echt wel mee tijdens de reddingsoperatie. Zo’n lieve hond." Uiteindelijk duurde die operatie een half uur. De hond bleek uiteindelijk nog in goede gezondheid.

De redding leverde alvast opmerkelijke foto’s en beelden op:

lees ook