Laatste boek van Umberto Eco vrijdag in de winkel

Het laatste boek van de vorige vrijdag overleden Italiaanse schrijver Umberto Eco wordt vrijdag uitgebracht. "Pape satan aleppe" is een verzameling van teksten van de schrijver en filosoof die sinds 2000 werden gepubliceerd in het weekblad L'Espresso.
©Leonardo Cendamo/Leemage

De Italiaanse uitgeverij La Nave di Teseo heeft aangekondigd dat het boek "Pape satan aleppe" vanaf vrijdag in de winkelrekken ligt. De uitgave was gepland voor mei, maar na het overlijden van Umberto Eco vorige vrijdag is de release vervroegd.

"Pape satan aleppe" bundelt verschillende stukken die Umberto Eco sinds 2000 schreef voor het Italiaanse weekblad L'espresso.

Umberto Eco stierf vrijdag op 84-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Hij is bekend van "De naam van de roos" en "De slinger van Foucault". Hij was ook een van de grondleggers van de semiotiek, de tekenleer.