Nederlandse koninklijke familie poseert op skireis

In het Oostenrijkse skioord Lech heeft de Nederlandse koninklijke familie naar jaarlijkse gewoonte geposeerd voor de verzamelde pers. Naast de koning en de koningin met hun kinderen, was ook prinses Beatrix van de partij.

Het fotomoment in Lech is een jaarlijkse vaste afspraak met zo'n 50 verslaggevers. Die krijgen een kijk op het vakantiegeluk van de Oranjes, maar moeten dan wel de koninklijke familie voor de rest van de vakantie met rust laten.

Op de foto's van dit jaar zien we koning Willem-Alexander met koningin Maxima stralen, samen met hun dochters de prinsessen Catharina-Amalia, Alexia en Ariane. Ze tonen ook hun kunstjes op de skilatten.

Prinses Beatrix poseert maar al te graag met haar kleinkinderen. Ook prins Constantijn en zijn vrouw Laurentien en hun kinderen zijn van de partij.

In Nederland bestaat een mediacode waarin de pers afspreekt om enkel op officiële persmomenten foto's te nemen. Die code staat meer en meer onder druk; sommige media houden zich er niet aan en bovendien verschijnen steeds vaker ook niet-officiële foto's in sociale media.

De drie dochters van Maxima en Willem-Alexander

Koningin Maxima en kroonprinses Catharina-Amalia

Koning Willem-Alexander en koningin Maxima op de latten

Prins Constantijn en zijn vrouw Laurentien

Beatrix en de kleinkinderen