Radio Caroline zendt opnieuw live uit vanop ex-zendschip

Radio Caroline zal dit weekend nog eens uitzenden vanop zijn vroeger zendschip Ross Revenge, zo heeft de legendarische zeezenderpionier bekendgemaakt. De uitzending zal ook via internet te volgen zijn.

Radio Caroline wil tijdens de speciale uitzending dit weekend onder meer terugblikken op het feit dat er vanaf mei 1976 weer een Engelstalige radiodienst te beluisteren was overdag, iets wat tot een eind in 1977 zo bleef. "Het was een goede tijd" voor het station, zo zegt Caroline zelf.

In november 1991 kwam ten gevolge van een zware storm een einde aan de reguliere uitzendingen van op de Noordzee dobberende Ross Revenge.

De Ross, zoals het zendschip onder zeezenderfanaten door het leven gaat, ligt momenteel afgemeerd in de rivier Blackwater nabij het Engelse Bradwell. Caroline, dat nu een legaal internetstation is, gebruikt het zendschip soms nog voor kortstondige etheruitzendingen met een tijdelijke licentie.

Radioliefhebbers kunnen de speciale uitzending komend weekend ook via het internet en via Manx Radio 1368 AM beluisteren.

Meest gelezen