Tientonner geladen met papier slipt en belandt in gracht langs E40

Op de E40 tussen Veurne en Adinkerke is een vrachtwagen in de gracht langs de snelweg beland na een slippartij. Enkele loodzware rollen papier kwamen in de gracht terecht. Er zal uren werk nodig zijn om de vrachtwagen te takelen. Er wordt dan ook veel verkeershinder verwacht.

Het ongeval gebeurde rond 7.30 uur. De Nederlandse vrachtwagen ging plots aan het slippen en belandde op zijn zijkant. De tientonner draaide rond zijn as en schoof verder de gracht in.

Bij het ongeval raakten geen andere wagens betrokken. De chauffeur kon op eigen kracht zijn gehavende truck verlaten en werd naar het ziekenhuis gebracht.

Verkeershinder

Onmiddellijk na het ongeval was er nog geen verkeershinder, maar dat zal later deze voormiddag wellicht wel het geval zijn. De vrachtwagen ligt namelijk diep in de gracht en het dekzeil scheurde open, waardoor rollen papier in de gracht terechtkwamen.

Er zal uren werk nodig zijn om de vrachtwagen en de lading te takelen. Vermoedelijk zal de snelweg even volledig afgesloten moeten worden.