Treinverkeer door Brussel vertraagd door softwareprobleem

Tussen Brussel-Noord en Brussel-Zuid heeft het treinverkeer de hele voormiddag zware hinder ondervonden door een informaticaprobleem. Daardoor konden de treinen niet automatisch worden "geïdentificeerd".
Jasper Jacobs

"We hadden een softwareprobleem waardoor de communicatie tussen treinen en het seinhuis moeilijk verliep. Het softwaresysteem kon de treinen niet meer automatisch herkennen", zegt Thomas Baeken van Infrabel. "Daardoor moesten de treinbestuurders telefonisch contact opnemen met het seinhuis."

"Dat leverde vooral problemen op tussen Brussel-Noord en Brussel-Zuid, een vrij druk spoorknooppunt. Daardoor liepen de vertragingen op tussen vijf en tien minuten per trein" aldus Baeken. "Iets voor 11 uur is het probleem volledig opgelost en werkt alles terug naar behoren."

Wat de oorzaak is van de informaticaproblemen, is nog niet duidelijk.