Voor het eerst in dertig jaar nieuwe Britse krant in het rek

Voor het eerst in dertig jaar wordt in Groot-Brittannië een nieuwe krant gelanceerd. The New Day ligt vanaf 29 februari in de rekken, meldt uitgeverij Trinity Mirror.

De nieuwe Britse krant The New Day wordt uitgegeven door Trinity Mirror, dat ook de Daily Mirror uitgeeft. Volgens CEO Simon Fox is er in Groot-Brittannië wel degelijk nog een markt voor print, als het maar om een goed product gaat.

Ook in Groot-Brittannië staat de krantenmarkt fors onder druk. Krantenlezers schakelen massaal over naar onlinenieuws. Eerder deze maand werd aangekondigd dat twee kranten, de Independent en de Independent on Sunday, enkel nog digitaal zullen verschijnen.

The New Day wordt een betalend dagblad, met een "optimistische en politiek neutrale" benadering, zo belooft de uitgever. Het wordt een onafhankelijke uitgave, en niet zomaar een zusterkrant van de Daily Mirror, aldus nog Trinity Mirror.

Meest gelezen