Vrouw Bill Cosby getuigt in lasterzaak

Camille Cosby (71), de vrouw van verguisd mediafiguur Bill, heeft vandaag in de rechtbank een officiële verklaring afgelegd. Haar getuigenis kadert in een lasterzaak, waarin haar man genoemd wordt. De Cosby's hadden herhaaldelijk om uitstel gevraagd, maar als voormalig manager van haar man werd Camille toch opgeroepen.
Archieffoto: Bill Cosby en zijn vrouw Camille

Camille Cosby moest vragen van een advocate beantwoorden onder ede. Ze is al 52 getrouwd met Bill. Samen hebben ze vijf kinderen. Haar verklaring wordt gebruikt in een lasterzaak. Bill Cosby wordt daarvoor aangeklaagd door 7 betrokken partijen.

Het was Camilles eerste verklaring in het openbaar sinds tientallen vrouwen haar man hebben aangeklaagd voor grensoverschrijdend gedrag en seksueel misbruik. Het verhoor ging door in een hotel. Het gebouw werd maximaal afgeschermd voor pers en kijklustigen.

De verdediging van Cosby had geprobeerd de verklaring tegen te houden. Volgens hen is Camille onvoldoende op de hoogte van de precieze aanklachten en heeft ze absoluut niets te maken met eventuele feiten. Bovendien zijn de gesprekken tussen haar en haar man vertrouwelijk, volgens een huwelijkswet in Massachusetts. De verdediging van de Cosby's oordeelde ook dat de getuigenis van Camille "een onnodig mediacircus teweeg zou brengen dat nergens toe zou leiden, behalve tot een beschadigingsoperatie van Camille."

Toch oordeelde de rechter in vrijdag dat Camille Cosby moest komen getuigen. In het verleden was ze immers de manager van haar man, en om die reden zou ze in deze zaak toch nuttige informatie kunnen verschaffen.