"Hoop dat mijn looks me zullen helpen liefde te vinden"

Hij is uitgegroeid tot een ware sensatie in Rusland: Roman Boertsev, een technicus van 33 uit de buurt van Moskou. De reden? De man lijkt opvallend goed op (een mollige versie van) Leonardo DiCaprio.

Begin dit jaar was Boertsev nog een gewone technicus in Podolsk, een stadje net buiten Moskou. Vandaag is hij een ware vedette in Rusland en heeft hij zelfs een eigen tv-programma. Dit alles heeft hij te danken (of te wijten) aan zijn uiterlijk: de man lijkt als twee druppels water op DiCaprio, of toch een iets molliger versie van de Amerikaanse acteur.

Het waren de Russische sociale media die de bal enkele weken geleden aan het rollen brachten. Inmiddels is hij de centrale figuur in "Romance with DiCaprio", een tv-programma op een lokale zender waarin hij probeert fysiek nog meer in de acteur te transformeren. Zo krijgt hij stemlessen, bezoekt hij een diëtist en wordt hij om één of andere reden de straat op gestuurd om geld aan voorbijgangers te vragen. Hij heeft ook al enkele personages nagespeeld die DiCaprio heeft vertolkt, zoals zijn hoofdrol in "The revenant".

CEN/Instagram

De programmamakers beloven voorts op zoek te gaan naar een geschikte vrouw voor hem, iets waarop hij zelf ook hoopt."Mijn leven is compleet veranderd en ik hoop dat mijn looks me zullen helpen liefde te vinden", zegt hij. "Vroeger besteedden vrouwen nauwelijks aandacht aan mij, maar ze hebben wel oog voor DiCaprio. Ik hoop dat mijn strategie werkt."

De echt DiCaprio beweert dat hij Russische voorouders heeft. Toch denkt Boertsev niet niet hij familie van hem is.

CEN/Instagram

lees ook