Amazon trekt boek van seriemoordenaar in

De Canadese webwinkel Amazon en de uitgever Outskirts Press zijn gezwicht voor de druk van de nabestaanden van de slachtoffers van seriemoordenaar Robert Pickton. Zij protesteerden fel bij de release van een boek van Pickton, die in 2007 veroordeeld werd tot een levenslange celstraf voor de moord op zes vrouwen.

In Canada is er heel wat ophef ontstaan over de publicatie van het boek "Pickton, in zijn eigen woorden". De voormalige varkensboer werd in 2007 veroordeeld tot een levenslange celstraf voor de moord op zes vrouwen.

De zaak-Pickton beroerde de gemoederen heel fel in Canada. De varkensboer werd aangeklaagd voor nog twintig andere moorden en hij zou aan een undercoveragent hebben opgebiecht dat hij 49 slachtoffers heeft gemaakt. De meeste slachtoffers waren prostituees.

De politie vond in 2002 de overblijfselen van zeker zes vrouwen in en rond de boerderij van de Canadese varkensboer uit Port Coquitlam in de buurt van Vancouver. Vijf jaar later werd hij veroordeeld.

De release van de memoires van Robert Pickton door de uitgeverij Outskirts Press bij Amazon Canada was bijzonder controversieel. Outskirts Press kreeg meteen bijzonder veel klachten over de publicatie en heeft Amazon gevraagd om het boek uit het aanbod te halen. De uitgever heeft zich ook geëxcuseerd voor de publicatie.