Britse prinses Anne brengt blitzbezoek aan Ieper

Prinses Anne van Groot-Brittannië, de dochter van koningin Elizabeth II, heeft een kort bezoek gebracht aan Ieper. Ze woonde er de overhandiging van de vaandels van The Life Guards en The Blues and Royals bij in Saint George's Memorial Church. Er waren enkele veiligheidsmaatregelen in acht genomen, maar de publieke belangstelling was nagenoeg onbestaande.

Prinses Anne landde aan de kazerne van Ieper met een helikopter. Van daaruit werd ze tot aan het portaal van de Saint George's Memorial Church gebracht waar ze ontvangen werd door Jan Durnez, burgemeester van Ieper, en pastoor Brian Llewellyn. Na een korte babbel trok het gezelschap naar binnen waar publiek noch pers aanwezig mocht zijn.

Tijdens een eredienst overhandigden The Life Guards en de Blues and Royals, regimenten van de Britse Household Cavalerie, hun oude vaandels aan de kerk. Dat is een traditie wanneer oude vaandels slijtage beginnen te vertonen.

De regimenten van de Household Cavalerie hebben sterke historische banden in Ieper. Na de Eerste Wereldoorlog werd reeds een vaandel van de eerste Life Guards in de Saint George's Memorial Church geschonken.

Na de eredienst ging prinses Anne nog naar het stadhuis. Daar genoot ze een lichte lunch en tekende ze het gulden boek van de stad Ieper.