Céline Dion maakt rentree op podium met eerbetoon aan René Angélil

Voor het eerst sinds de dood van haar echtgenoot René Angélil staat Céline Dion opnieuw op het podium. In Las Vegas geeft ze het eerste concert in een reeks van twaalf. De eerste tien minuten van het optreden staan volledig in het teken van haar overleden man.

Op 14 januari is René Angélil op 73-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker, een ziekte waar hij al lang tegen streed. Sinds 1994 was hij de echtgenoot van Céline Dion, de Canadese zangeres die in 1988 doorbrak met haar overwinning op het Eurovisiesongfestival. Dion annuleerde toen meteen alle geplande concerten.

Vanavond keert ze voor het eerst naar het podium terug. In het Colosseum in Caesars Palace in Las Vegas geeft ze het eerste concert in een reeks van twaalf. Het is geen toeval dat ze op die plek haar rentree maakt. Angélil heeft tijdens zijn leven immers alles in het werk gesteld opdat Dion één van de grote sterren van Las Vegas zou worden.

Volgens TMZ zullen de eerste tien minuten van het concert helemaal in het teken van Angélil staan. Dat zou ook het geval zijn bij de overige concerten in de reeks. Opvallend: fans kunnen deze hommage rechtstreeks volgen via een livestream op de officiële website van de zangeres. Dat kan morgenochtend om 4.30 uur Belgische tijd.