Concert van Madonna bijwonen? Strijdig met geloof!

Gelovige katholieken zijn gewaarschuwd: als ze het concert van Madonna in Singapore bijwonen, kiezen ze partij tegen de kerk. Dat is tenminste het standpunt van William Goh, de aartsbisschop van de stadstaat.
SUPPLIED BY XPOSUREPHOTOS.COM

Op 28 februari strijkt Madonna met haar Rebel Heart Tour neer in Singapore, de conservatieve stadstaat in Zuidoost-Azië. Het is de eerste keer dat de "queen of pop" daar optreedt. Normaal moest dat al in 1993 gebeuren, maar dat concert werd te elfder ure door de politie geannuleerd wegens haar "obsceen gedrag" op het podium.

Ook nu veroorzaakt haar komst consternatie in Singapore. Dat is aartsbisschop Goh niet ontgaan. De man geeft de katholieke gelovigen in zijn diocese een duidelijke boodschap: wie het concert van Madonna bijwoont, keert zich tegen het katholieke geloof.

"Het is onze morele plicht zij die religies beledigen, niet te steunen", schrijft hij op zijn website. "Geloof is niet neutraal: ofwel ben je vóór, ofwel ben je tegen. Aanwezig zijn op een dergelijk evenement, is een getuigenis tegen het geloof. Gehoorzaamheid aan god en zijn geboden heeft voorrang op kunst."

"Pseudokunst"

"Als volk van god, moeten we ons achter authentieke kunst scharen die ons via schoonheid, harmonie, goedheid, waarheid, liefde, respect en eenheid dichter bij god brengt. We mogen geen steun verlenen aan "pseudokunst" die zaken promoot als sensualiteit, rebellie, pornografie en individualisme en die met vulgariteit, leugens en halve waarheden de geest van de jeugd corrumpeert."

Naar eigen zeggen heeft Goh de kwestie aangekaart bij de autoriteiten van Singapore. "In het multiraciale en multireligieuze Singapore kunnen we het ons niet permitteren al te toegeeflijk te zijn ten opzichte van artistieke expressie ten koste van een geloof, zeker in tijden van verhoogde religieuze gevoeligheden."

Volgens de aartsbisschop hebben de autoriteiten zowel schriftelijk als mondeling beloofd de nodige beperkingen in te stellen zodat het podium van Madonna vrij van religieuze beledigingen blijft.