Dode bij brand in gebouw met serviceflats in Eeklo

Bij een brand in een gebouw met serviceflats op het Vanhoorebekeplein in Eeklo is één persoon om het leven gekomen. Vijf mensen zijn naar het ziekenhuis gevoerd. In het kader van het gerechtelijk onderzoek zijn een wetsgeneersheer en een branddeskundige aangesteld.

De brand is intussen geblust. De overige bewoners van het gebouw konden tijdig in veiligheid worden gebracht.

Nadat de brandweer het vuur had geblust, werd een dodelijk slachtoffer aangetroffen. Het gaat vermoedelijk om een man van zeventig die woonde in het appartement waar de brand uitbrak.
Het medisch interventieplan werd afgekondigd en de hulpdiensten waren heel snel ter plaatse, zegt burgemeester Koen Loete van Eeklo.

"Ze hebben kunnen voorkomen dat de brand oversloeg naar andere appartementen. Het slachtoffer is vermoedelijk de bewoner van de flat waar de brand uitbrak, maar het parket is nu de vaststellingen aan het doen. Er werden uiteindelijk vijf personen naar het ziekenhuis gebracht na rookinhalatie, maar ze zijn er niet ernstig aan toe. De andere bewoners werden opgevangen in de polyvalente zaal van het cultuurcentrum."

Het gebouw van serviceflats Carpe Diem is tijdelijk onbewoonbaar. Er werden 25 bewoners geëvacueerd. Voor hen wordt opvang gezocht bij familie of elders. Ze krijgen ook psychosociale ondersteuning.

In het kader van het gerechtelijk onderzoek zijn een wetsgeneersheer en een branddeskundige aangesteld. Dat meldde de Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen in de loop van de avond. De exacte omstandigheden van de brand zijn nog onduidelijk.