Frank Underwood in National Portrait Gallery in VS

De Amerikaanse acteur Kevin Spacey heeft in het Smithsonian Institute een portret van zijn personage uit "House of cards" ingehuldigd. Het museum in Washington D.C. heeft het personage van Spacey in de populaire Netflix-serie opgenomen in de National Portrait Gallery.
2016 Getty Images

De Amerikaanse acteur Kevin Spacey mocht het portret van zijn personage Frank Underwood uit de serie "House of cards" zelf voorstellen in het Smithsonian Institute. De acteur poseerde zestien uur lang voor de Britse kunstenaar Jonathan Yeo.

"Als het doek op de juiste hoogte hangt, lijkt het of ik op het punt sta om iemand in het gezicht te slaan. Dat past goed bij het personage van Frank Underwood", aldus Spacey.

Het vierde seizoen van de populaire serie "House of cards" wordt volgende week voorgesteld door televisiestreamingdienst Netflix. Het portret van Underwood in de National Portrait Gallery vervangt tijdelijk het portret van George Washington. Dat schilderij uit 1796 wordt het komende anderhalf jaar gerestaureerd.