Honderden mensen nemen afscheid van Umberto Eco

In Milaan hebben honderden mensen de afscheidsplechtigheid voor Umberto Eco bijgewoond. De ceremonie vond plaats in het Castello Sforzesco, vlakbij het appartement waar de bekende auteur stierf.

De met bloemen bedekte doodskist werd rond 13.40 uur, onder applaus van enkele tientallen toeschouwers, weggedragen uit de Milanese woonst van Eco. De plechtigheid, die op televisie rechtstreeks werd uitgezonden, werd bijgewoond door verschillende ministers, burgemeesters, uitgevers en andere prominenten. Ook acteur en filmregisseur Roberto Benigni tekende present. Eco is nadien in intieme kring gecremeerd.

Umberto Eco was vooral bekend als schrijver, maar maakte in Italië ook naam als filosoof en linguïst. Hij werd op 5 januari 1932 geboren in Alessandria in Noord-Italië. Zijn vader was boekhouder. Eco was professor aan de universiteit van Bologna. Bekende romans van Eco zijn "In de naam van de roos" en "De slinger van Foucault". Hij overleed afgelopen vrijdag op 84-jarige leeftijd.