OKay en Colruyt-winkels roepen gourmetschotel terug

Bij controles door het interne lab werd de aanwezigheid van salmonella vastgesteld in de gourmetschotels bij OKay en in enkele Colruytwinkels.. Daarom werd in overleg met het federaal agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV) beslist om het product uit de verkoop te nemen en terug te roepen van bij de consumenten.

Het gaat om de volgende Colruytfilialen: Etterbeek (rue Gray), Laken, Stabroek, Lebbeke, Courcelles, Quiévrain, Herve, Wommelgem, Lanaken, Deurne Noord, Antwerpen Zuid, Balen, Eupen, Kelmis, Molenbeek, Schaarbeek, Dempremy, Haacht en Keerbergen.

OKay en de betrokken Colruyt-winkels vragen hun klanten om de gourmetschotel niet te consumeren en terug te brengen naar de winkel. Het product wordt dan terugbetaald. Intussen werd het in de betrokken winkels uit de rekken gehaald.

De mogelijke symptomen van een salmonellabesmetting zijn koorts, buikkrampen en diarree. Deze symptomen doen zich meestal voor binnen de 12 tot 48 uur na de besmetting. De symptomen duren meestal 4 tot 7 dagen en de meeste mensen herstellen zonder specifieke behandeling. Jonge kinderen, zwangere vrouwen, personen met een verminderde immuniteit en ouderen behoren tot de risicogroep. Voor hen kunnen de symptomen zwaarder doorwegen en hospitalisatie tot gevolg hebben. Hebt u van deze gourmetschotel gegeten en vertoont u deze symptomen, raadpleeg dan uw huisarts.