Poëzieweek geeft verkoop dichtbundels een boost

Poëziecentrum Vlaanderen blikt tevreden terug op de voorbije Poëzieweek in Vlaanderen. Er gingen 15.000 exemplaren van het Poëziegeschenk over de toonbank, dat is 3.000 exemplaren meer dan vorig jaar. Klanten kregen de bundel "Neem en lees" van Stefan Hertmans gratis in de boekhandel bij aankoop van 12,5 euro poëzie.

Poëziecentrum Vlaanderen blikt tevreden terug op de voorbije editie van de Poëzieweek van 28 januari tot 4 februari in Vlaanderen en Nederland.

Het Poëziegeschenk "Neem en lees" van Stefan Hertmans kende een oplage van 15.000 exemplaren, dat is 3.000 exemplaren meer dan vorig jaar.

De algemene verkoop van poëzie tijdens de Poëzieweek kende ook een boost. In Vlaanderen verdubbelde de verkoop en in Nederland was er een ruime verdriedubbeling van de omzet.

De top tien van best verkochte bundels in Vlaanderen en Nederland ziet er heel verschillend uit. In Nederland was "Wakend over god" van de onlangs overleden dichter Joost Zwagerman de best verkochte bundel. In Vlaanderen was dat "Zing zing" van Peter Verhelst.