Rijschool in Borgerhout leverde valse attesten af tegen betaling

Het parket in Antwerpen voert een onderzoek naar een rijschool in Borgerhout. De rijschool wordt ervan verdacht tegen betaling attesten te hebben verstrekt aan bestuurders, zonder dat zij ook maar één rijles volgden.
Jonas Hamers / ImageGlobe

Zo'n 150 mensen zouden een dergelijk attest gekocht hebben voor 250 tot 900 euro. Op die manier moesten ze geen rijlessen volgen maar konden ze toch een voorlopig rijbewijs halen bij hun gemeentebestuur.

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) heeft de examencentra op de hoogte gebracht. Op de attesten staat van welke rijschool ze komen, dus alle mogelijke betrokkenen kunnen opgespoord, zegt hij.

"Het parket en de lokale recherche hebben intussen een heleboel betrokkenen verhoord. Er zijn ook al 50 mensen die toegegeven hebben dat ze een attest hebben gekocht", aldus Weyts.

De rijschool is intussen overgenomen en het parket zegt dat de huidige uitbaters niets met de zaak te maken hebben. De voormalige directie is spoorloos verdwenen en wordt opgespoord.