Bijna 2 op de 3 Belgen hebben mobiele dataverbinding

Bijna 2 op de 3 Belgen hebben vandaag een mobiele dataverbinding. Dat blijkt uit cijfers due minister van Digitale Agenda Alexander De Croo (Open VLD) heeft bekendgemaakt naar aanleiding van zijn bezoek aan het Mobile World Congres in Barcelona. Het aantal mobiele internetklanten is in drie jaar tijd meer dan verdubbeld.
©Danny Gys / Reporters

Ons land heeft zijn achterstand in Europa weggewerkt. "We bengelden een aantal jaar geleden helemaal aan de staart van het Europese peloton", zegt De Croo. "Vandaag zitten we ongeveer aan het gemiddelde. Dat is economisch belangrijk omdat die mobiele economie heel belangrijk is in de digitale revolutie: die revolutie is vandaag het element in de Europese Unie dat het meest voor de economische groei zorgt, alsook voor jobcreatie."

Daarbij komt dat het dataverbruik het voorbije jaar met 48 procent is toegenomen. Vandaag gebruiken mensen gemiddeld 739 megabyte mobiele data per maand. Een jaar geleden was dat gemiddeld 500 megabyte.

Wat de dekking voor 4G, het snelle mobiele internet, betreft, is er een groei met 48 procent merkbaar. Afhankelijk van de mobiele operator bereikt de 4G-dekking nu 86 tot 99 procent van de bevolking.

Digimeter

Meer cijfers over het internet- en technologiegebruik in Vlaanderen zijn te vinden in de Digimeter van iMinds.