Cannabisnetwerk in België en Nederland opgerold

Vandaag is in Belgisch-Limburg en in Nederland een groot cannabisnetwerk opgerold. In België vonden tien huiszoekingen plaats en in Nederland zeven. Tijdens de gecoördineerde actie van de federale gerechtelijke politie Limburg werden in ons land vijf personen gopgepakt, en in Nederland vier.
BELGA/DESPLENTER

De speurders hadden in ons land vier cannabisplantages ontdekt, waar telkens om en bij de 800 wietplanten stonden. De elektriciteit voor de plantages werd illegaal afgetapt. Onder meer aan een handelspand langs de Rijksweg in Eisden-Dorp (Maasmechelen) heeft de civiele bescherming vandaag een cannabisplantage opgeruimd. De onderzoeksrechter heeft daarop vijf verdachten aangehouden.

In Nederland  heeft de politie drie teeltruimtes en een droogplaats ontmanteld. Hierbij werden 1.100 wietplanten, 56 kilogram wiet en 17.000 euro aangetroffen. Het parket van Limburg maakte woensdagavond het nieuws over het cannabisnetwerk bekend. De federale politie kon voor de invallen rekenen op de medewerking van de lokale politie, de federale steundiensten en de civiele bescherming.