Cannabisplantage ontdekt op tuinbouwbedrijf in Staden

Op een tuinbouwbedrijf in de West-Vlaamse plaats Staden heeft de politie een grote cannabisplantage ontdekt. De cannabisplantage was professioneel ingericht en bevond zich voor het grootste deel onder de grond, onder een serre. De zaakvoerder is aangehouden.
Copyright © 2014 - Ross Parry Agency - All rights reserved
Archieffoto

Speurders vielen gisteren binnen op het landbouwbedrijf.  Agenten ontdekten er een ondergrondse plantage met 1.500 volwassen planten. Dat is wel een stuk kleiner dan aanvankelijk werd gedacht.

De eigenaar van het bedrijf en zijn echtgenote werden gearresteerd. De onderzoeksrechter heeft de man intussen aangehouden, de vrouw is vrij. De speurders zoeken vandaag verder in het bedrijf.

Volgens het parket gaat het om een "goed uitgeruste, professionele plantage". Of het om een recente of al meermaals geoogste plantage gaat en wat de rol van de tuinbouwers is, moet onderzoek nog uitwijzen. Er zijn nog veel onduidelijkheden in het dossier.

Vier mensen uit Iran aangehouden

Het gerecht kwam de plantage op het spoor na een wegcontrole zondagavond. Toen hield de politie in Staden een bestelwagen met Nederlandse nummerplaat en een personenwagen met Belgische nummerplaat tegen.

In de voertuigen zaten vier personen van Iraanse origine: drie met de Nederlandse nationaliteit en een met de Iraanse nationaliteit. Twee van hen wonen samen in Ieper. In de voertuigen werd materiaal voor de aanleg en het onderhoud van een cannabisplantage aangetroffen. Dat viertal werd gisteren voor de onderzoeksrechter geleid en aangehouden.

Nog maandag werd een huiszoeking op het adres van het samenwonende duo in Ieper uitgevoerd. In de garagebox werd opnieuw materiaal voor de installatie en het onderhoud van een cannabisplantage gevonden.