Cora haalt mosselen uit de rekken wegens hoog cadmiumgehalte

Cora haalt de mosselen uit de Stille Oceaan van zijn huismerk Cora uit de handel omdat na interne analysecontroles gebleken is dat het cadmiumgehalte in de mosselen hoger ligt dan de actuele reglementering. Dat meldt de winkelketen.

"In akkoord met het federaal agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV) hebben de Corawinkels het product onmiddellijk uit de rekken verwijderd", zo luidt het. Klanten wordt gevraagd om het product terug te brengen.

Het gaat meer bepaald om mosselen uit de Stille Oceaan van het merk Cora (1 Kg - gepelde en diepgevroren mosselen) met de barcode nr 3257981933811, lotnummer 10219-142-2015 met een minimum geldigheidsdatum vastgelegd op 01/05/2017.

Wie meer informatie wil, kan zich richten tot de kwaliteitsdienst van Cora op het nr. 071/34.89.35 of via mail op het adres: alertes-retraits@cora.be.