Dalai lama komt in september naar Brussel

De dalai lama, een van de boegbeelden van het Tibetaanse boeddhisme, komt naar ons land. Op zondag 11 september geeft hij een lezing in Paleis 12. De geestelijke leider van een de stromingen in het Tibetaans boeddhisme zal er een publieke conferentie leiden over 'individuele inzet en globale verantwoordelijkheid'.

Tenzin Gyatso, zoals de 14e dalai lama heet, reist momenteel de wereld rond om lezingen te geven over universele verantwoordelijkheid, liefde, compassie en vriendelijkheid. Op 11 september komt hij dus naar Brussel.

Het is zeker niet de eerste keer dat de 80-jarige man die de Nobelprijs voor de Vrede in 1989 won, naar ons land komt. Zo kwam hij al vijf keer op bezoek bij  het Instituut Yeunten Ling in Hoei. En in 2008 was hij nog in Brussel, op uitnodiging van het Europees Parlement.

Zijn bezoek aan de Heizel in september gaat gepaard met strenge veiligheidsmaatregelen. Bezoekers zullen hun identiteitskaart moeten tonen, tassen en rugzakken worden niet toegestaan. De ticketprijzen variëren tussen de 12,50 en 104 euro.