Dode bij hevige brand in Ieper

In Ieper is een dode gevallen bij een hevige brand in een appartementsgebouw. Twintig mensen moesten worden geëvacueerd. Het gebouw liep zware schade op en is onbewoonbaar.

De brand ontstond iets na vijf uur vanmorgen. In het getroffen appartementsgebouw - vlak bij het station van Ieper - zijn verschillende kleine studio’s ondergebracht.

De brand ontstond op de bovenste verdieping. Die verdieping is helemaal vernield door het vuur, de onderliggende verdiepingen hebben erg te lijden onder het bluswater. Het ging om een vrij hevige brand: het volledige brandweerkorps van Ieper werd opgetrommeld en er werden grote watervoorraden ingezet.

Twintig mensen moesten worden geëvacueerd, vijf mensen werden met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis gebracht. De hulpdiensten zochten nog een tijd naar een vermiste vrouw. Dat verliep erg moeizaam omdat de uitgebrande bovenverdieping moeilijk toegankelijk is. Uiteindelijk vond de brandweer haar levenloze lichaam terug in de woning.

Wat de brand precies heeft veroorzaakt, is nog niet duidelijk en wordt nu onderzocht door een branddeskundige.