Geen overlevenden bij vliegtuigcrash in Nepal

In de Himalayastaat Nepal is een klein passagiersvliegtuig neergestort. Aan boord zaten 23 mensen. Volgens de politie kwam iedereen van hen om het leven. Het toestel verdween van de radar kort nadat het was opgestegen. Mogelijk ligt slecht weer aan de basis van de crash.
Foto van een soortgelijk toestel

Het toestel - een tweemotorig propellervliegtuig van het type Twin Otter - vloog van Pokhara naar Jomsom, maar tien minuten na het opstijgen verloor de controletoren contact met het toestel.

Twee helikopters gingen zoeken en een tijd later werden de brokstukken van het toestel teruggevonden, "volledig uiteengevallen", aldus de Nepalese minister van Luchtvaart.

In het toestel zaten 23 mensen. Volgens de BBC gaat het onder anderen om twee kinderen, een Chinees en iemand uit Koeweit. De politie meldt dat er geen overlevenden zijn, reddingswerkers hebben al enkele lichamen gesignaleerd in de buurt van het wrak.

Het ging om een toestel van de maatschappij Tara Air. Volgens de Nepalese luchtvaartautoriteiten ging het om een nieuw toestel en waren de weersomstandigheden aanvankelijk goed, maar in het gebied van de crash zou er dichte mist hebben gehangen. De luchtvaart in Nepal heeft sowieso een zeer slechte reputatie.