Jeremy Clarkson excuseert zich voor het slaan van producer

Jeremy Clarkson, de voormalige presentator van het BBC-programma "Top gear", heeft zich verontschuldigd voor het slaan van zijn producer. Hij betaalt ook een schadevergoeding van zeker 100.000 pond (127.091 euro) voor de klacht over rassendiscriminatie en de slagen en verwondingen die hij de producer toebracht, meldt BBC News.
Invision2012

Clarkson had de "Top gear"-producer Oison Tymon in zijn gezicht geslagen na een discussie over koud eten. Daarbij had hij hem beledigd door neerbuigend te doen over zijn Ierse afkomst. "Ik zou graag opnieuw sorry willen zeggen aan Oisin Tymon voor het incident en de nasleep ervan", zei Clarkson. "Ik wil graag benadrukken dat niets van dit alles zijn schuld was."

Het exacte bedrag van de schadevergoeding is niet gekend, maar het zou minstens honderdduizend pond zijn. Het bedrag wordt betaald door de BBC en Clarkson. Clarkson is in het verleden al meerdere keren in opspraak gekomen door zijn gedrag. Hij veroorzaakte onder meer diplomatieke relletjes met Argentinië en Mexico.