Kinderen spelen memorabele scènes uit Oscarfilms na

De echte filmfanaten herkennen de scènes onmiddellijk, maar ook bij de rest zullen de foto's een belletje doen rinkelen. Voor de zesde keer op rij speelt het Amerikaanse gezin Storino memorabele scènes na uit een film die genomineerd is voor een Oscar.

"The Martian", "Spotlight" en "The Revenant", alle grote films van het afgelopen jaar passeren de revue in de foto's van Maggie Storino en haar gezin.

Maggie Storino is een echte filmliefhebber, ze wilde graag de cinemamicrobe doorgeven aan haar kinderen. Een paar jaar geleden begon Maggie met haar kinderen verkleedpartijtjes te houden en scènes na te spelen uit Oscarfilms.

"Sophia (5) en Sadie (3) kijken er ieder jaar naar uit om in een van de zelfgemaakte kostuums te kruipen", vertelt Maggie. Sloane, nog maar 8 maanden oud, zette nu haar eerste stapjes in de "filmwereld".

"Meer films met eenhoorns"

Toch is het niet enkel "fun and games". Per foto heeft Maggie Storino ongeveer een week nodig om alles voor te bereiden. Eerst gaan ze op tocht door de buurt om de juiste rekwisieten te verzamelen, dan maakt Maggie de kostuums en kiezen ze de geschikte plaats voor de foto.

"Mijn taak zou veel gemakkelijker zijn als meer films met eenhoorns en zeemeerminnen werden genomineerd", lacht Maggie Storino. Aan stoppen denken ze echter niet, de meisjes zijn dol op de verkleedpartijtjes.

Don't Call Me Oscar, de Tumblrpagina van het gezin, wordt in aanloop naar de Oscars zeer druk bezocht.

lees ook