Licht als poëzie: bliksem raakt hoogste toren van de wereld

Het is het perfecte recept voor een adembenemende foto: de hoogste toren van de wereld en een vervaarlijke storm vol bliksemschichten. Een jonge fotograaf uit Dubai wist de beide ingrediënten te combineren in één feeëriek beeld.
Image license supplied to Caters from source

Vorige week is een storm over Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten getrokken. Voor de 29-jarige fotograaf Mohammad Azmi was dat de uitgelezen kans om de stad tijdens een onweer te fotograferen. Daarbij richtte hij zijn camera vooral op de Burj Khalifa. Met een hoogte van 828 meter is dat de hoogste toren van de wereld.

Azmi had één welbepaalde foto voor ogen: een beeld van een bliksemschicht die de toren raakt. Met zijn camera in de aanslag ging hij op het dak van een gebouw van 56 verdiepingen in de buurt staan. Na twee uur wachten gebeurde het: een blikseminslag op de Burj Khalifa. Azmi drukte af en legde het gebeuren op foto vast. Het resultaat is adembenemend:

Image license supplied to Caters from source