Trein beschoten vanop perron in Ruisbroek

In het station van Ruisbroek, een deelgemeente van Sint-Pieters-Leeuw, is een trein vanop het perron beschoten. Niemand raakte gewond, en de trein kon doorrijden tot het station van Halle en daar is hij ontruimd.

"Rond vijf voor zeven zijn vanop het perron van Ruisbroek verschillende projectielen afgevuurd op een trein die vanuit Leuven kwam en op weg was naar 's Gravenbrakel", zei Dimitri Temmerman van de NMBS. "In de trein zaten een 160-tal reizigers. Er is niemand gewond geraakt. Het treinverkeer is een tiental minuten onderbroken geweest."

De politie heeft het treinstel in Halle onderzocht. Volgens het gerecht werden er vier inslagen vastgesteld op de trein: een in een ruit die verbrijzeld werd door de inslag, een in een deur, en twee verderop in het rijtuig. De inslagen lijken niet bijzonder groot, zodat de politie vermoedt dat het gaat om een wapen van licht kaliber. De expert die de zaak onderzoekt, zal hierover meer duidelijkheid kunnen geven.

Niemand raakte gewond, maar iemand die aan het verbrijzelde raam zat, was wel in shock.

Volgens onbevestigde berichten zou het om iemand gaan die de trein gemist had en uit frustratie heeft geschoten.

Intussen is het treinverkeer op de lijn hervat.