Turtelboom verlengt winterperiode voor gas en elektriciteit tot eind maart

De periode waarin gezinnen niet afgesloten mogen worden van elektriciteit en aardgas wordt met een maand verlengd, meer bepaald tot eind maart. Dat heeft Vlaams minister van Energie Annemie Turtelboom (Open VLD) bekendgemaakt.
© CHROMORANGE / Ruediger Rebmann - www.belgaimage.be

Gedurende de winter mag de toevoer van elektriciteit en gas niet worden afgesloten van 1 december tot 1 maart, dat is zo bepaald in het Energiebesluit. De distributienetbeheerders mogen klanten in deze periode niet afsluiten van elektriciteit of aardgas, behalve  in uitzonderlijke gevallen (veiligheid, fraude, leegstand).

Op basis van de weersvoorspellingen besliste minister van Energie Annemie Turtelboom om deze periode te verlengen tot en met 31 maart. "Hiermee willen we voorkomen dat mensen letterlijk in de kou komen te zitten", stelt Turtelboom.

Een normale verlenging van de winterperiode bedraagt twee weken. Maar de minister heeft beslist de periode meteen een hele maand te verlengen. "Zo wordt er meer zekerheid gecreëerd voor de burger en administratieve stabiliteit voor de OCMW's", klinkt het.